null

A Kaposvári Járási Ügyészség garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó kaposvári férfival szemben, aki a barátnőjével folytatott veszekedés miatti dühében berepesztett egy biztonsági üvegből készült ajtót.    

A vádirat lényege szerint az ittas állapotban lévő férfi 2023 júniusában a késő éjszakai órákban Kaposvár központjában várakozott az egyik étteremben dolgozó barátnőjére azért, hogy hazakísérje.

A vádlott és a nő között azonban hazafelé menet veszekedés és hangos szóváltás alakult ki, melynek során férfi annyira felindult állapotba került, hogy az egyik kaposvári nagyáruház hátsó bejáratához érve, annak nagy méretű biztonsági üvegből készült bejárati ajtajának dobta a táskáját, majd legalább két alkalommal ököllel beleütött az üvegbe úgy, hogy az berepedt.

A vádlott 200.000,-Ft összegű kárt okozó garázda cselekményének a késői óra ellenére - a barátnőjén kívül - más is tanúja volt, ezért a kaposvári rendőrök még az áruház közelében elfogták a férfit. 

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben próbára bocsátás alkalmazására és az áruháznak okozott kár megtérítésére tett indítványt.

Címkék: rongálás, vádemelés, áruház, kaposvár, kék hírek