19 műszaki mentés mellett két tűzesetnél is beavatkoztak a hétvégén a somogyi tűzoltók.

Marcaliban a viharos erejű szélben letört és sírkövekre esett egy fa ága, megrongálva a síremlékeket. Az esetnél a város hivatásos tűzoltói avatkoztak be.


a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Egy tizenöt méteres fűzfa ága letört és veszélyeztette az arra közlekedőket Nagyatádon. A város hivatásos tűzoltói létraszerről, motorfűrésszel eltávolították a veszélyessé vált fát. Iharos külterületén pedig úttestre dőlt egy fa, ahol a csurgói önkormányzati tűzoltók végezték a műszaki mentést.

Siófok, Töreki utcájában villanyvezetékre szakadt egy nyolc méter magas fa, Kaposváron pedig egy meggyfa ága hasadt le, akadályozva a forgalmat. Előbbi helyszínen a siófoki, utóbbin pedig a kaposvári hivatásos tűzoltók rövid időn belül megszüntették a veszélyt.

Egy nagyméretű fa kettéhasadt és felső része az úttestre zuhant Kaszó külterületén, teljes útzárat képezve. A forgalmi akadályt a nagyatádi hivatásos és a bolhási önkéntes tűzoltók számolták fel.

Címkék: ág, gally, leszakad, sír, vezeték, kidől, veszélyes, temető, áram, vihar, Somogy, kék hírek