A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó nővel szemben, aki közterületen vett elégtételt egy sérelmesnek talált internetes bejegyzés miatt.

A vádirat lényege szerint a dél-somogyi faluban élő vádlott és a másik fiatal nő között az egyik közösségi oldalon megjelent bejegyzés miatt alakult ki haragos viszony.

A vádlott ilyen előzmények után 2024 áprilisában az utcán észrevette, hogy haragosa két másik férfi társaságában az utcán sétál, ezért odament hozzájuk, és hangosan kiabálni kezdett velük. Az elkövető ezután két kézzel, nagy erővel mellkason lökte, megrúgta és a fején megütötte a nőt, aki emiatt az úttest melletti füves területre esett.

a fényképet a községben működő közterületi kamera rögzítette a verekedésről
a fényképet a községben működő közterületi kamera rögzítette a verekedésről

A vádlott azonban ezután sem hagyott fel a bántalmazással, és - miután haragosa felállt a földről - a ruháját megragadva, illetve a haját tépve dulakodni kezdett vele.

A garázda cselekménynek végül a vádlott édesanyja és a bántalmazott nő társaságában lévő egyik férfi vetett véget.

Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a fiatal, bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt.

Címkék: viszony, falu, internet, verekedés, közösség, kék hírek