A Somogy Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó férfival szemben, aki a békülési szándékkal megkezdett italozás végén életveszélyes sérülést okozott az unokaöccsének. 

A vádirat lényege szerint a Barcsi járásban található községben élő férfi és unokaöccse hosszabb ideje haragos viszonyban voltak. Ennek ellenére 2023 októberében a vádlott békülési szándékkal megszólította a sértettet, akivel előbb a falu kocsmájában, majd a vádlott házában kezdtek italozni.

A békés italozást követően, a kora esti órákban a sértett elköszönt és haza indult, azonban a vádlott minden előzetes indok nélkül utána ment és a családi ház kiskapujánál a fiatalabb férfit egy közel 8 cm pengehosszúságú késsel előbb a hónaljvonalban hátulról, majd a bal váll tájékán szemből megszúrta, miközben azt kiáltotta neki, hogy meg fogja ölni. 

a fényképet a Barcsi Rendőrkapitányság készítette a kutatás során az elkövetéshez használt késről
a fényképet a Barcsi Rendőrkapitányság készítette a kutatás során az elkövetéshez használt késről

A vádlott és a sértett ezután dulakodni kezdtek, melynek a veszekedés hangjára odaérkező rokonok vetettek véget. A sértettet ezt követően kórházba szállították, ahol megállapították, hogy a hátát ért szúrás következtében közvetett életveszélyes állapotot eredményező tüdősérülés és légmell alakult ki nála, amit a szakszerű orvosi ellátás hárított el.

A Somogy Vármegyei Főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a korábban letartóztatásban lévő, jelenleg pedig egy másik ügyben kiszabott börtönbüntetését töltő és visszaesőnek is minősülő férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Címkék: kése, részeg, visszaeső, szúr, életveszély, sérül, ittas, verekedés, kék hírek