A Fonyódi Rendőrkapitányságon 2024. június 13-án "Nyár- Tisztán- Biztonságban" címmel bűnmegelőzési program került megrendezésre a környékeli általános iskolák 8. osztályos diákjainak.

A megmérettetésen Gamás, Balatonlelle, Balatonboglár, Fonyód, Balatonfenyves, Szőlősgyörök, Lengyeltóti általános iskolái képviseltették magukat.

A vetélkedő 8 állomáshelyén kerékpárostesztet töltöttek ki, általános kiberbiztonsági, vagyonvédelmi és fürdőzéssel kapcsolatos kérdéseket válaszoltak meg, valamint ügyességi játékokon is részt kellett venniük. A feladatok között nem utolsó sorban drogok-kábítószerrel kapcsolatos tesztlap is volt, hisz fontos, hogy diákok tisztában legyenek a drogok veszélyeivel, és azzal hogy milyen hatással lehet az emberi szervezetre, a függőség pedig az egész életükre.

Az esemény lebonyolításában a Marcali Katasztrófavédelem munkatársai, valamint a Lengyeltóti és Környéke Mentőalapítvány is segédkeztek.


a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételeia Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételeia Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételeia Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételeia Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételeia Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételeia Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételei
a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A végeredmény következőképpen alakult: 

3. helyen végzett a Balatonfenyves Fekete István Általános Iskola – „Fenyvesiek” csapata (Koléner Simon, Szebényi Lili, Hermann Dorka)

2. helyen végzett Palonai Magyar Bálint Általános Iskola- „Határvadászok” csapat (Fekete Zsigmond, Kálmán Péter Makai Benedek)

1. helyen végzett a Balatonlelle –Karádi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola – „NPC-k” csapata (Takács Máté, Zömbik Vanda, Kocsis Korina)

Címkék: teszt, bűnmegelőzés, drog, vetélkedő, közlekedés, diák, kerékpár, Balaton, kék hírek