Az alábbi képek Marcaliban készültek, a Kaposvári utcában hétfő délután. Jól látszik, hogy megteltek az árkok, a felgyülemlett esővíz pedig utat tört magának a házak felé, egy autó például ki sem tudott jutni az elárasztott udvarból. 

Ott (is) eltömődött az áteresz, ezért a vízelvezető nem tudta betölteni funkcióját. A hirtelen nagy mennyiségben lehulló csapadék pedig a lakóházak udvarán gyűlt össze. A marcali hivatásos tűzoltók megtisztították az árok átereszét, ezt követően apadni kezdett a víz az utcában. 


a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az ingatlanok gondos gazdái minden egyes vihart követően szemrevételezik az árkokat, mert tudják, ez az ő feladatuk. Az átereszek könnyedén eldugulhattak a lehullott falevelektől, faágaktól, sártól, törmelékektől, és így a vízelvezető-rendszerek nem tudják betölteni a szerepüket.

Még idejében győződjön meg róla, hogy szükség van-e a vízelvezetők karbantartására! A víz útjába kerülő bármilyen akadály (pl.: a partoldal elburjánzott növényzete) ugyanis meggátolja a víz elfolyását, vagy felduzzasztja azt. Az ön kertjében vagy akár otthonában is kárt tehet a víz. A házak felázhatnak, veszélybe kerülhet azok állaga. Ne kockáztasson!

Címkék: vízelvezető, áteresz, árad, tisztít, szivattyú, felhőszakadás, árok, csapadék, eső, kék hírek