Egy férfi kisebb ámokfutást rendezett június 10-én délután Kaposvár belvárosában. A sofőr a Füredi úton teletankolta Opeljét, majd fizetés nélkül elhajtott a benzinkútról. Pár perccel később már a Fő utcán vágott bele egy szabálytalan kikerülésbe, de nem fért el az előzni kívánt és a szembejövő autók között. Az előzött kocsit ráadásul egy parkoló járműnek is nekilökte, így egyetlen manőverrel négy autót tört össze.

A személyi sérülést is okozó baleset után rögtön továbbhajtott, majd az Opel menet közben kinyíló hátsó ajtaja egy ötödik kocsi lámpájának csapódott. A férfit három utcával odébb végül a Katonai Rendészet kaposvári egységének sikerült megállítania.

A helyszíni intézkedés során további rendellenességek sora tárult fel az egyenruhások előtt. A kocsin az eredetileg kiállított hatósági jelzés helyett egy ideiglenes rendszám volt. A 45 éves dombóvári lakost a bíróság korábban már eltiltotta a vezetéstől, ennek ellenére ült mégis volán mögé. Zavart viselkedését nagy mennyiségű nyugtató elfogyasztásával próbálta alátámasztani, de a vele szemben alkalmazott kábítószergyorsteszt több reagensre is pozitív értéket jelzett.

A rendőrök több büntető- és szabálysértési eljárást is indítottak ellene, de a további intézkedések az ámokfutóval szemben csak a kórházi ellátását követően kezdődhetnek meg.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: ámokfutó, rendőrség, kék hírek, kaposvár