A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei április 9-én Siófok és vonzáskörzete forgalmát ellenőrizték fokozottan. A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások civil autókkal is ellenőrizték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat, valamint finn módszerrel is szondáztattak.

Az elsőként Finnországban alkalmazott intézkedés lényege, hogy a kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetik alá. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, velük szemben eljárás indul.

Az akció ideje alatt a járőrök 576 gépjárművezetőt ellenőriztek, amelynek során egyetlen sofőrnél sem merült fel az ittasság gyanúja. A rendőröknek emellett többek közt a biztonsági öv használatának hiánya, a sebességtúllépés, valamint a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használat miatt 46 esetben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést három civil gépkocsi és hat járőrautó segítette.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű ellenőrzéseket. Kérjük a közlekedésben részt vevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek! 

Címkék: autós, közlekedés, razzia, közút, ellenőrzés, sofőr, kék hírek