Meggyulladt a száraz aljnövényzet péntek délután Szenyéren. A magas fűben gyorsan terjedtek a lángok, amelyet a böhönyei önkormányzati tűzoltóknak sikerült rövid idő alatt elfojtani. A tűz nem érte el a Petőfi utca házainak udvarát, így az ott tartott állatok sem sérültek meg. 

A hétvége folyamán még tíz alkalommal riasztották a somogyi tűzoltókat szabadtéri tűzesetekhez egyebek mellett Andocsra, Lengyeltótiba, Kaposvárra és Hácsra.  

Zselickisfaludon és Siófokon háztartási hulladékot égettek, ami tilos, ezért a tűzoltók mindkét esetben felszólították a tűz gyújtóját a szabályok betartására.  

Menet közben füstölni kezdett, majd kigyulladt egy személygépkocsi szombaton Segesden, a Kossuth utcában. A sofőr, amikor észlelte a füstöt, félre állt az autóval, de mire a nagyatádi hivatásos és segesdi önkéntes tűzoltók a helyszínre értek, a jármű teljes terjedelmében égett. A tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. 

Liftbe szorult három lakó vasárnap délután Kaposváron, a Honvéd utca egyik tízemeletes épületében. A földszint és az első emelet között akadt el a felvonó, amelynek ajtaját sikerült a város hivatásos tűzoltóinak egy speciális kulccsal kinyitni és kimenteni a bent rekedteket. Az eset során személyi sérülés nem történt. 

Hídfejnek ütközött egy személyautó vasárnap este Inkén. A gépjárműben ketten utaztak, a mentők egy sérültet szállítottak kórházba. A műszaki mentést a böhönyei önkormányzati tűzoltók végezték.      

(a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei)

Címkék: tűzeset, riasztás, Somogy, baleset, kék hírek