A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei április 4-én Kaposvár és vonzáskörzete forgalmát ellenőrizték fokozottan. A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások nemcsak civil autókkal, hanem drónnal is ellenőrizték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat, valamint finn módszerrel is szondáztattak.

Az elsőként Finnországban alkalmazott intézkedés lényege, hogy a kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetik alá. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, velük szemben eljárás indul.

Az akció ideje alatt a járőrök 481 gépjárművezetőt ellenőriztek, amelynek során egy sofőrnél sem merült fel az ittasság gyanúja. A rendőröknek emellett az elsőbbség szabályainak megsértése, sebességtúllépés, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használat, valamint biztonsági öv használatának hiánya miatt összesen 37 esetben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést három civil gépkocsi és négy járőrautó segítette.

Címkék: autós, közút, razzia, közlekedés, sofőr, ellenőrzés, kék hírek