A Nagyatádi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó nővel szemben, aki - többek között - egy üvegszilánkokkal teli hátizsákkal bántalmazott egy házaspárt.

A vádirat lényege szerint a vádlott 2023 augusztusában az utcán közlekedve felfigyelt a sértetti házaspárra, akiket ittas állapotban szidalmazni kezdett. Mivel a vádlott a szidalmazással akkor sem hagyott fel, amikor a sértettek a társasházi otthonuk kapuján már bementek, a férfi visszafordult feltartóztatni a nőt, aki azonban előbb ököllel, majd a nála lévő hátizsákkal kezdte ütni a sértettet. A vádlott hátizsákjában ekkor egy üveg bontatlan bor is volt, ami az ütések hatására eltörött, és karcolásos sérüléseket okozott a férfinak.
 
A férje bántalmazását látva a feleség igyekezett segíteni neki, de vádlott őt is megtámadta, és az üvegszilánkokkal teli hátizsákjával megütötte, illetve az arcán megkarmolta.

a fénykép a bántalmazáshoz használt hátizsákról és benne lévő összetörött borosüvegről készült
a fénykép a bántalmazáshoz használt hátizsákról és benne lévő összetörött borosüvegről készült

A vádlott a garázda jellegű cselekményét még a rendőrök értesítése után is folytatta: a sértettektől eltávolodva, továbbra is szitkozódva legalább egy gépjárművet megrúgott, míg egy másik gépjárműnek a motorháztetőjére felfeküdt.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában az asszonnyal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Címkék: tombol, házaspár, üveg, bor, részeg, kék hírek, verekedés