Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő pénteken egy marcali lakásban, a Dózsa György utcában. A két lakó rosszullétre panaszkodott. A marcali hivatásos tűzoltók rekonstruálták az esetet és az ingatlan fürdőszobájában a műszer kimutatta a szén-monoxid jelenlétét. A gázszolgáltató munkatársa megtiltotta a fürdőszobai vízmelegítő, a kéményseprő pedig a füstelvezető használatát, azok karbantartásáig. A mentők a két lakót kórházba szállították. 

A koradélutáni órákban Lepsénybe riasztották a siófoki hivatásos tűzoltókat, ahol nagy területen égett a nádas. A lángokat sikerült mintegy fél óra alatt elfojtani. 

Két órával később egy hód mentéséhez riasztották a siófoki egységeket.

A hét utolsó munkanapján több szabadtéri tűz is munkaát adott a somogyi tűzoltóknak: égett az aljnövényzet Siófokon és Balatonőszödnél is. Szombat reggel ugyancsak a szikracsapókat kellett munkába állítani, Kőkút külterületén vágástéri hulladék és csemetekert égett megközelítőleg egy hektáron. A nagyatádi hivatásos tűzoltók a fiatal tölgyest veszélyeztető lángokat több vízsugárral fékezték meg. 

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó szombat délben az M7-es autópályán, a Budapest felé vezető oldalon, Tikosnál. A járműben hárman utaztak, a sofőr a baleset következtében nem tudott kiszállni az autóból, őt a marcali hivatásos tűzoltók emelték ki a gépkocsiból. 

Szombaton késő este a darányi vasútállomástól 200-300 méterre kettétört egy fa, a letört rész pedig a sínekre zuhant és elzárta a Pécs felé közlekedő vonat útját. A barcsi hivatásos tűzoltóknak sikerült a menetrend szerint közlekedő vonat érkezése előtt megtisztítani a pályát a fadaraboktól. 

Vasárnap reggel egy lakóházra dőlt fenyő miatt riasztották a marcali hivatásos tűzoltókat, városuk Berzsenyi utcájába. Az egységnek sikerült további károkozás nélkül visszadarabolnia a fát.

Nagyatádon a városi temető sírjaira dőlt egy tölgyfa, amit a nagyatádi hivatásos tűzoltók távolítottak el rövid idő alatt.  

(a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei)

Címkék: állatmentés, tűzeset, riasztás, baleset, Somogy, kék hírek