A Kaposvári Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétség miatt emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó paksi férfival szemben, aki figyelmetlenül vezette a teherautóját, amivel súlyos kimenetelű balesetet okozott. 

A vádirat lényege szerint a férfi 2023 februárjában a 65-ös számú főúton Ságvár felől Siófok irányába közlekedett az általa vezetett tehergépkocsival, melynek során előtte egy személygépkocsi, az előtt pedig a sértett által vezetett - biztonsági övvel nem felszerelt, három kerekű - mopedautó haladt.

A vádlott a vezetés során rövid időre maga mellé pillantott, majd felnézett, és akkor vette csak észre az előtte közlekedő sértetti járművet, amelyet az addig közöttük haladó gépjármű éppen megelőzött. A vádlott látta azt is, hogy a sértett mopedautója mögött a követési távolsága vészesen fogy, ezért a teherautót intenzíven fékezni kezdte, azonban a késedelmes észlelés miatt így is nekiütközött a mopedautó hátuljának.

Az ütközéstől a sértetti jármű az úttestről a menetiránya szerinti jobb oldali füves vízelvezető árokba csapódott, a tetején többször átfordult, majd végül az árokban keresztben elhelyezkedve a kerekein állt meg. A baleset következtében a sértett súlyos, többszörös csonttöréssel járó sérüléseket szenvedett, amelyek maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyultak.

a fényképet a Siófoki Rendőrkapitányság készítette a helyszíni szemle során
a fényképet a Siófoki Rendőrkapitányság készítette a helyszíni szemle során

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Címkék: sérül, teherautó, árok, baleset, kék hírek