A műszaki mentések statisztikájában négy baleset szerepel, amelyekhez az elmúlt három nap során vonultak a somogyi tűzoltók. Ezek közül a legsúlyosabb karambol a pénteken, Látránynál történt. A 67-es főúton ütközött össze egy személyautó és egy teherautó.

A műszaki mentéshez a balatonboglári önkormányzati és látrányi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a személyautó utasát feszítővágó segítségével szabadították ki az összeroncsolódott gépkocsiból. A jármű vezetőjét és utasát a mentők kórházba szállították, a teherautó sofőrje nem sérült meg.  

A délutáni órákban ráfutásos balesetet szenvedett három gépkocsi Kaposváron, a Füredi utca és a Komárom utca kereszteződésénél. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. Az eset során senki sem sérült meg.  

Zákány, Dráva utcájában kerítésnek és házfalnak ütközött egy személyautó vasárnap reggel. A járműben csak a sofőr utazott, akit a mentők kórházba szállítottak. A csurgói önkormányzati tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd megtisztították az úttestet a szétszóródó alkatrészektől.  

Összeütközött két személyautó vasárnap délután Kaposváron, a Kisfaludy és a Bem utca kereszteződésében. Az egyik összeroncsolódott járműbe egy ember beszorult, őt a kaposvári hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki. A két autóban összesen öten utaztak, a mentők három sérültet szállítottak kórházba. 

Füst szivárog a szomszéd házából – így érkezett bejelentés szombat reggel Andocs, Árpád utcájából. Kiderült a lakók a konyhában található kályhába akartak begyújtani, amikor meggyulladtak a helyiség bútorai. A tulajdonosnak sikerült a tüzet megfékezni a tűzoltók kiérkezése előtt. A tabi önkormányzati tűzoltók hőkamerával átvizsgálták a házat, de a tűz nem terjedt tovább a konyhából. 

Siófoknál, Enyingen, Marcaliban, Lengyeltótiban, Somogysámsonnál és Kaposvár külterületén pedig avartűz oltását végezték a tűzoltók. 

(a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei)

Címkék: tűzeset, riasztás, Somogy, baleset, kék hírek