A Fonyódi Járási Ügyészség személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt az elfogását követő második napon bíróság elé állította azt a férfit, aki a külön élő felesége új párját igyekezett megfélemlíteni.

A vád szerint a húszas éveiben járó férfi 2024 januárjában egy Fonyódhoz közeli községben nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott a barátjával, majd a helyi kisbolthoz érkezett, ahol a további alkohol mellett egy késkészletet is vásárolt abból a célból, hogy azzal nyomatékosítsa a hónapok óta külön élő felesége új élettársának szánt fenyegetéseit.

A vádlott ezt követően a készlet legnagyobb, 19 centiméter pengehosszúságú kését
magához véve indult a sértett lakóhelye felé, azonban már az utcán szembe találkozott a feleségével és annak élettársával. A vádlott ekkor a nála lévő késsel hadonászva, a megölésével és leszúrásával fenyegette meg a másik férfit, azonban a nő közéjük állt, és – miközben felvételeket készített a vádlottról – értesítette a rendőrséget is.

ezt a felvételt is a sértett élettársa készítette
ezt a felvételt is a sértett élettársa készítette

Az erőszakos férfi ezt észlelve elmenekült a helyszínről, azonban a fonyódi rendőrök néhány órán belül elfogták és őrizetbe vették a vádlottat, akivel szemben az ügyészség még az őrizetbe vétel 72 órás időtartama alatt vádat emelt.

A Fonyódi Járásbíróság a 2024. február 01-én megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit 200 óra közérdekű munkára ítélt.

Címkék: éltettárs, fenyeget, részeg, kés, ittas, kék hírek