A Fonyódi Járási Ügyészség garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal a negyvenes éveiben járó férfival szemben, aki megbotránkoztatóan viselkedett egy balatonboglári parkolóban.

A vád lényege szerint a vádlott az idegenforgalmi szezonban strandolni érkezett családjával a Balaton parti városba, ahol személygépkocsijukkal az egyik belvárosi parkolóban álltak meg. Ekkor a terhelt által leállított jármű mellett már ott állt a sértett kocsija, amelyben a sértett is bent ült és szóvá tette, hogy túl közel van autójához a vádlott járműve.

A férfi a sértett reklamálása miatt korrigálta kocsija helyzetét, amit felszólítására a sértett is megnézett, azonban szóváltásuk tettlegességig fajult, mivel a terhelt a sértettet többször meglökte, ököllel arcon ütötte, továbbá combon rúgta.

A parkolóban történteket köztéri, valamint az egyik járműbe szerelt fedélzeti kamera is rögzítette, ez utóbbinak a felvétele az alábbi képre kattintva érhető el:

A sértett a férfi bántalmazása következtében nyolc napon belül gyógyuló bevérzéssel és hámfosztással járó sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a terhelttel szemben
pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Címkék: parkoló, kamera, verekedés, Balaton, kék hírek