Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete péntek délután Berzencén, a Szabadság téren. A nagyatádi hivatásos, a csurgói önkormányzati és a berzencei önkéntes tűzoltókat riasztották a helyszínre. Az egységek négy vízsugárral oltották el a lángokat. Az ingatlan hátsó részének fa födémszerkezete a tűz következtében beszakadt, az épületrész lakhatatlan lett. A család ideiglenes elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott. 

Beizzott a kéményben lerakódott korom egy marcali lakóházban és a tetőtér füsttel telt meg. A város hivatásos tűzoltói kitisztították a kéményt és megbontották a gipszkarton burkolatot. Az épület tetőszerkezetét nem érintette a tűz. Az egység átszellőztette a házat, amelynek fűtését elektromos berendezéssel is meg tudják oldani, ezért a nyolc fős családnak nem kellett elhagynia otthonát. 

Összeütközött négy személyautó szombat délután Baté külterületén. A műszaki mentés ideje alatt a 61-es főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. A balesethez riasztott kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, amelyek mindegyikében csak a sofőrök utaztak. 

Tizenhárom szabadtéri tűz oltásában vettek részt a somogyi tűzoltók a hétvége folyamán, többek közt Kisbárapáti külterületén, ahol mintegy másfél hektáron égett a nádas. A kaposvári hivatásos tűzoltóknak sikerült rövid idő alatt körülhatárolni a tüzet, majd motorfűrészek segítségével a még izzó fákat is kivágták. 

Kigyulladt egy családi ház melléképülete vasárnap délelőtt Kaposfőn, a Kossuth Lajos utcában. Teljes terjedelmében égett a mintegy hetven négyzetméteres építmény, amikor a kaposvári hivatásos tűzoltók a helyszínre érkeztek. Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította, s alig egy óra alatt sikerült megfékezni a lángokat, amelyek a főépület tetőszerkezetére nem terjedtek át.

Árokba csúszott és az oldalára borult egy személyautó vasárnap délelőtt, Kelevíz közelében, a 68-as főúton. A marcali hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést. Az egység áramtalanította, majd kerekeire állította a gépkocsit.

Tűz keletkezett vasárnap este egy babócsai családi házban, a Kossuth utcában. A padló gyulladt meg a kályha előtt az egyik szobában. A barcsi hivatásos tűzoltók két gázpalackot is kihoztak az épületből, és eloltották a tüzet, amely a ház többi helyiségére nem terjedt tovább. 

Az elmúlt három nap statisztikájában három állatmentés is szerepel: Ráksiban egy tizenkét méter mély kútból hoztak fel a tűzoltók egy macskát. Kőröshegyen egy szarvas akadt fenn a villanypásztoron, amelynek mentését a helyi önkéntes tűzoltók drótvágóval megkezdték, majd az állatnak sikerült kiszabadulnia. Marcaliban pedig egy két méter mély gödör fogságába esett kutyát mentettek meg a város hivatásos tűzoltói. 

(a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei)

Címkék: tűzeset, riasztás, Somogy, baleset, kék hírek