A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának felkérése alapján a rendőrök a Terrorelhárítási Központ munkatársai segítségével egy soponyai tanyán fogtak el egy férfit, aki engedély nélkül tartott fegyvereket, robbanóanyagokat és lőszereket.

A vármegyei nyomozók 2024. január 31-én három helyszínen, Soponyán, Szőlősgyörökön és Székesfehérváron tartottak kutatást. A rendőrök a 49 éves férfinál összesen 69 lőfegyvert (pisztolyokat, puskákat, géppisztolyokat, gépkarabélyokat), 28 lőfegyverfődarabot (pisztolycsövek, tokok, szánok, hangtompítók), 39 gránátot és több kilogramm robbanóanyagot (TNT, paxit, termit, lőpor), valamint 7391 lőszert találtak és foglaltak le.

A vármegyei nyomozók K. Miklóst lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A nyomozás során beszerzett adatok szerint a fegyverek és a lőszerek tartásához hatósági engedéllyel nem rendelkezett, az ügyben a további eljárást a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonása mellett folytatja.

Címkék: rajtaütés, robban, lőszer, fegyver, házkutatás, elfog, kék hírek