Az út melletti lápos, náddal borított terület kapott lángra péntek este Lábod külterületén. A nagyatádi hivatásos tűzoltóknak sikerült rövid idő alatt elfojtani a lángokat, amelyek így nem terjedtek át egy közeli fás területre.

Két gépkocsi ütközött össze szombat délelőtt Kaposváron, a 48-as Ifjúság útja és a Szent Imre utca kereszteződésében. A városi hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Az eset során senki sem sérült meg.

A délutáni órákban két gépkocsi balesetéhez riasztották a siófoki hivatásos tűzoltókat. Siófokon, a Batthyány Lajos és a Kinizsi Pál utca kereszteződésében ütközött össze a két autó, amelyeket áramtalanítottak az egységek.

Somogyszentpál külterületén meggyulladt a száraz avar, amit a marcali hivatásos tűzoltók fojtottak el. Ezzel egy időben a szomszédos Fejér vármegyébe riasztották a siófoki hivatásos tűzoltókat, mert Mezőszilason mintegy hat hektáron égett a nádas. A tűz veszélyt jelentett több mezőgazdasági épületre. A lángokat végül a siófoki és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltóknak sikerült másfél óra alatt megfékezni, megakadályozva, hogy a tűz elérje az ingatlanokat.

Szombat éjszaka pedig újabb balesethez vonultak a siófoki hivatásos tűzoltók. Az M7-es autópályán, Zamárdinál szalagkorlátnak ütközött egy személyautó, amelynek vezetője ki tudott szállni a gépkocsiból. A műszaki mentést követően indulhatott meg a forgalom az érintett szakaszon.

Ketten rosszul lettek egy kaposvári lakásban, vasárnap este. A város hivatásos tűzoltói méréseket végeztek az ingatlanban, ahol a műszerek szén-monoxid jelenlétét mutatták ki. A gázszolgáltató munkatársai a lakásban lévő gázkészülék használatát megtiltották, majd felhívták a tulajdonos figyelmét rá, hogy intézkedjen a légutánpótlás biztosításáról. Az ingatlan fűtése ideiglenesen elektromos eszközökkel megoldható.

Címkék: hétvége, riasztás, tűz, Somogy, baleset, kék hírek