A Kaposvári Járási Ügyészség nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó férfival szemben, aki lopás útján rendezte be az új albérletét.

A vádirat lényege szerint a férfi elköltözött az általa addig lakott kaposvári házból, és helyette egy bútorozatlan ingatlant bérelt. Ekkor jutott eszébe, hogy a korábbi lakóhelyétől nem messze, külföldi munkavégzése miatt felügyelet nélkül maradt a sértett ingatlana.

A vádlott ezt kihasználva feltörte a családi ház bejárati ajtaját, majd onnan minden
mozdítható értéket - így többek között franciaágyat, a hűtőszekrényt, bojlert és plazma tévét is - magával vitt. Miután a lopott dolgokból berendezte az albérletét, kiderült, hogy számos dologra nincs szüksége, ezért azokat eladta vagy egyszerűen elajándékozta. A vádlott a sértettnek több mint fél millió forint kárt okozott.

a fotót a Kaposvári Rendőrkapitányság készítette a helyszíni szemle során a kifosztott ingatlanról
a fotót a Kaposvári Rendőrkapitányság készítette a helyszíni szemle során a kifosztott ingatlanról

A férfinak egy másik lopás miatt is felelnie kell, ugyanis 2022 karácsonyán Kaposvár belvárosában beszélgetést kezdeményezett egy ittas állapotban lévő férfival, majd amikor a sértett a pénztárcáját elővette, a vádlott egy hirtelen mozdulattal kikapta a kezéből és benne lévő közel 50 ezer forinttal elfutott a helyszínről.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben
felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, vagyonelkobzás elrendelésére és az okozott kár megtérítésére tett indítványt.

Címkék: albérlet, ház, kifoszt, részeg, lop, ingatlan, tolvaj, kék hírek