A Nagyatádi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot azzal a nagyatádi férfival szemben, aki több emberrel is összetűzésbe került lakókörnyezetében, majd sérelmeit különböző módokon torolta meg.

A vád szerint a mentális betegséggel küzdő férfi régebb óta haragudott szomszédjára, mivel zavarta a sértett otthoni szerelése miatti, az ő udvarában is érezhető gázolaj- és petróleum szag. A vádlott, hogy megleckéztesse haragosát, 2023 júliusában a sértett utcán leállított gépjárműve kaszniját és első szélvédőjét is telefirkálta alkoholos filccel.

a képen az összefirkált jármű látható
a képen az összefirkált jármű látható

A terhelt törzshelyén többször minősíthetetlenül viselkedett a pultosnővel, ezért a nő 2023 júliusában nem szolgálta ki és távozásra szólította fel a férfit. A felháborodott vádlott azonban nem hagyta el az italboltot, hanem kérte a panaszkönyvet, ami a falra volt felakasztva. A nő megmutatta a terheltnek a könyvet, majd folytatta a vendégek kiszolgálását, de a férfi azt nem ismerte fel, így több dekorációval együtt letépte a falról és a pultba hajította, majd egy fertőtlenítős flakonnal hátba dobta a pultosnőt. A vádlottat végül az időközben a helyszínre érkező rendőrjárőrök fékezték meg.

A férfi 2023 augusztusában az utcán támadt rá egy üvegszálas anyagból készült pálcával méhész ismerősére, mert szerinte „hamisított” repcemézet adott el neki a sértett. A méhész nyolc napon belül gyógyuló, bevérzéssel járó sérüléseket szenvedett alkarján, mivel azt felemelve védekezett a fejére és felsőtestére irányuló vádlotti ütésekkel szemben.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Címkék: panaszkönyv, mentális, pultos, italbolt, szomszéd, támad, beteg, kék hírek