A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a büntetett előéletű, húszas éveiben járó férfival szemben, aki a kálmáncsai erdőben végzett fakitermelés során meglopta a főnökét.

A vádirat lényege szerint 2023 novemberében a férfit a főnöke vitte ki egy Kálmáncsa környéki erdőbe fakitermelés céljából úgy, hogy az autót az erdő szélén hagytak, majd a kitermelés kissé távolabb levő helyén megkezdték a munkát.  

A vádlott azonban kis idő múlva jelezte, hogy a szükségletét kívánja elvégezni és a sértett engedélyével a munkavégzés helyét elhagyta úgy, hogy főnöke autójának a kulcsát magával vitte. A vádlott így az őrizetlenül maradt gépkocsiból zavartalan el tudott lopni a főnökétől közel 100 ezer forintot.

a fényképet a Barcsi Rendőrkapitányság készítette
a fényképet a Barcsi Rendőrkapitányság készítette

A férfi ezután már vissza sem ment dolgozni, hanem Szigetvárra utazott, ahol a lopott pénzt néhány nap alatt felélte.

Az ügyészség a más ügyben időközben letartóztatásba került férfit gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A Barcsi Járásbíróság a 2024 januárjában megtartott tárgyaláson a vádlottat – az ügyészi váddal egyezően – 2 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. 

Címkék: letartóztat, favágó, lop, tolvaj, kék hírek