A Kaposvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatalkorú fiúval és lánnyal szemben, akik előbb meg akartak szökni a gyermekotthonból, végül az egyik nevelőre támadtak.

A vád szerint a tizenéves fiatalokat 2023 januárjában - miután egy másik vármegyében található gondozási helyükről megszöktek - az elfogásukat követően egy kaposvári gyermekotthonba szállították, ahonnan azonban már másnap távozni szerettek volna. Amikor az egyik nevelő megakadályozta a szökésüket, a fiatal fiú szidalmazni kezdte a sértettet, majd társával együtt a nevelői szoba irányába futottak, ahová az ajtót berúgva behatoltak, és kulcsokat vettek magukhoz.

a vádlottak által megrongált ajtóról a fényképet a nyomozó hatóság készítette

A sértett ezeket a kulcsokat később visszavette tőlük, a vádlottak azonban ekkor a nevelőjükre támadtak, meglökték, megütötték, egy ivójoghurtot dobtak az irányába, majd megpróbálták betolni annak a szobának az ajtaját, ahová a sértett előlük menekült. A rendőrök helyszínre érkezéséig végül a gyermekotthon más lakói siettek a nevelő segítségére, aki a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a fiatalkorú fiúval szemben javítóintézeti nevelés elrendelését, míg - az időközben tizennyolcadik életévét betöltő - társával szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a próbaidő tartamára a lány pártfogó felügyelet alatt áll.

Címkék: szükés, nevelő, intézet, gyermekotthon, menekül, erőszak, fiatal, kék hírek