A Kaposvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki megpróbálta megrúgni, majd megütni a mentőst egy Somogy vármegyei faluban.

A vádiratban foglaltak szerint a vádlott élettársa családjánál tartózkodott 2022 márciusában, amikor italozás közben asztmás rohamot kapott. A férfi állapota miatt a házban lévők értesítették az Országos Mentőszolgálatot, így kis idő múlva a kiérkező mentőápoló meg is kezdte a vádlott ellátását.

Az ágyon fekvő, ittas terhelt az asztmapipa befújását és a vérnyomásmérő mandzsettájának felhelyezését követően azonban hirtelen agresszív lett, a sértettet hangosan fenyegette és szidalmazta, majd megpróbálta megrúgni. A férfi rúgása nem érte el az ápolót, ezért az ágyból felkelve letépte magáról a vérnyomásmérőt és ököllel a sértett fejének irányába ütött. 

a képen a terhelt által megrongált vérnyomásmérő látható
a képen a terhelt által megrongált vérnyomásmérő látható

A mentőápoló a vádlott támadása elől hátra lépett, így az ütés sem érte el, majd a további tettlegességet a vádlott ismerőse akadályozta meg oly módon, hogy a férfit lefogta.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt. 

Címkék: mentőápoló, támad, falu, részeg, ittas, élettárs, kék hírek