A Kaposvári Járási Ügyészség jelentős kárt okozó csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat azzal az alföldi férfival szemben, aki internetes hirdetései útján tudta a somogyi faluban élő külföldi állampolgár sértettet megkárosítani.

A vád lényege szerint a vádlott magát nádtetők készítőjeként feltüntetve több internetes hirdetést adott fel egy népszerű közösségi portálon, így vette fel vele a kapcsolatot a sértett, aki háza nádtetejét szerette volna megcsináltatni.

A férfi 2021 januárjában személyesen is megjelent a somogyi faluban a munka felmérése céljából, amely alkalommal ígértet tett a sértettnek arra, hogy a tető felújítását pár nap múlva megkezdi és anyagköltség címén 1.500.000 forintot át is vett.

A csalárd vádlottnak azonban már a munka elvállaláskor sem állt szándékában azt elvégezni, arra sem szakképzettséggel, sem megfelelő felszereléssel nem rendelkezett. A férfi ennek ellenére - a munka megkezdése nélkül - a következő hónapokban hamis számlákat kiállítva további anyagok vásárlására több millió forintot kért el a sértettől, sőt olyan dokumentumokat is hamisított, amelyek szerint hatósági előírások miatt kell újabb alapanyagokat beszereznie.

A csaló a megtévesztés részeként vitt a sértett otthonához - rossz minőségű - nádat, és egyéb alapanyagot egy millió forint körüli értékben, azonban a bűncselekménnyel közel 13 millió forint összegű kárt okozott a sértettnek.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott a férfival szemben.

(Borítóképünk illusztráció)

Címkék: nádtető, falu, hamisít, külföldi, nádas, vállalkozó, csal, millió, kék hírek