A Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán lopás miatt indult nyomozás az akkor még ismeretlen tettesek ellen, akik november 20-án egy kapálógépet tulajdonítottak el egy Kaposhomoki ingatlan udvaráról. A rendőrök az adatgyűjtés során megállapították, hogy három férfi a délután folyamán egy személyautóval vitte el a kerti kisgépet a kerítéssel körbe nem határolt telekről.

A feltételezett elkövetőket gyorsan sikerült azonosítani. Az egyenruhások a járművet – csomagtartójában a kapálógéppel – még aznap este megtalálták. Az autót korábban vezető 36 éves mosdósi lakost elfogták és előállították a Taszári Rendőrőrsre, ahol lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A két tettestárs ekkor még elrejtőzéssel megpróbálták kivonni magukat az intézkedés alól, azonban később inkább önként jelentkeztek a rendőrségen. November 27-én a nyomozók a 26 éves mosdósi, valamint 34 éves nagyberki lakosokat szintén gyanúsítottként hallgatták ki, melyet követően mindkettejük őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.

Címkék: Kaposhomok, őrizet, tolvaj, lop, kék hírek