A Somogy Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő, harmincas éveiben járó férfival szemben, aki közös italozásuk során szúrta mellkason egyik ismerősét.

A vádirat lényege szerint a vádlott, élettársa és közös ismerősük - a későbbi sértett - 2023 áprilisában együtt italoztak egy siófoki hétvégi házban. A beszélgetés során a vádlott tudomást szerzett arról, hogy a sértett a korábbi szakításuk ideje alatt szálláslehetőséggel segítette az élettársát. A vádlott emiatt féltékeny lett, de anélkül, hogy emiatt keletkezett indulatát kimutatta volna, megkérte az ittas állapotban lévő sértettet, hogy kísérje ki az udvarra.

A hétvégi ház udvarára érve a vádlott a nála lévő, közel 9 cm pengehosszúságú pillangókéssel a jobb oldali elülső mellkasrégióban megszúrta a sértettet, akit ezután bekísért a hétvégi házba, majd lefektette a szobában lévő ágyra.

a fényképet a nyomozó hatóság készítette az elkövetéshez használt pillangókés lefoglalása során
a fényképet a nyomozó hatóság készítette az elkövetéshez használt pillangókés lefoglalása során

A vádlott élettársa nem tudott az udvaron történtekről, és a sértett rosszullétét ittasságának tudta be, azonban később észlelte, hogy a férfi erősen vérzik, ezért értesítette a mentőszolgálatot. A sértett a tüdejét ért szúrás következtében közvetlen életveszélyes állapotban volt, a halál elmaradása kizárólag az idejében elvégzett orvosi ellátásnak volt köszönhető.

A vádlottat a helyszínre kiérkező rendőrök elfogták és őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását is.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. 

Címkék: pillangókés, leszúr, féltékeny, élettárs, életveszély, részeg, ittas, kék hírek