A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége többszörösen minősülő magánlaksértés és súlyos testi sértés bűntette, valamint rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki rövid időn belül kétszer is a korábbi élettársa lakóhelyén randalírozott. 

A vád szerint a húszas éveiben járó férfi és a sértett élettársi kapcsolata 2023 áprilisában megszakadt, ekkor pedig a vádlott el is költözött az általuk korábban közösen lakott, Barcshoz közeli községben található házból. Amikor egy hónappal később értesült a közös gyermekük születéséről, a férfi – a sértett családjának kérése ellenére – megjelent a korábbi élettársa lakóhelyén, és kiabálva követelte a csecsemő átadását, akit magával akart vinni. A vita hevében a vádlott egy alkalommal, súlyos sérülést okozva meg is ütötte a sértettet, aki ezért a házba menekült, melynek bejárati ajtaját édesanyjával együtt nyomták kifelé azért, hogy a férfit megakadályozzák a bejutásban. 

a megrongált ablakról a fényképet a nyomozó hatóság készítette
a megrongált ablakról a fényképet a nyomozó hatóság készítette

A vádlott ezért többször megrúgta az ajtót, amely végül bevágódott és eltalálta a mögötte álló sértettet is. A nő rokonai ezt követően kivezették az ingatlanról a vádlottat, aki azonban a távozása előtt visszafutott és kirúgta a ház egyik ablakát. Néhány hónappal később a férfi újfent visszatért a volt élettársa házához, az ekkor kialakult veszekedés során pedig a lakóház másik ablakát is betörte, így összesen több mint nyolcvanezer forint kárt okozott a sértettnek. 

A Barcsi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a férfival szemben halmazati büntetésül felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.  

Címkék: magánlaksértés, eltör, súlyos testi sértés, megver, gyermek, élettárs, betör, kék hírek