A Siófoki Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a budapesti férfival szemben, aki országszerte több családi házat tört fel.

A vádirat lényege szerint a vádlott – akit korábban vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt többszörös visszaesőként ítéltek fegyházbüntetésre – 2022 nyarán először egy hévízi ingatlannak az ajtaját rúgta be, ahonnan közel 920.000 forint összegben lopott készpénzt és ékszereket. Az ékszerek közül a nyomozó hatóság felkutatott és lefoglalt egy nagyobb értékű gyémántokkal díszített gyűrűt, amit még aznap adtak be egy budapesti zálogházba, azonban a többi érték sorsa ismeretlen maradt.

A vádlott hasonló módon további három ingatlanba ment be 2022 júliusában, a családi házakból szintén ékszereket és készpénzt tulajdonított el. A férfit két helyszínen is megzavarták, így Siófokon a sértett szomszédja, míg Székesfehérváron a hazaérkező sértett, ennek ellenére a terhelt az addig elvett dolgokkal (80.000 forint készpénz, illetve egy 1.750 forint értékű bizsu ékszer) menekült el az ingatlanokból. 

A vádlottnak a Gyulán elkövetett lopásnál már nagyobb szerencséje volt, itt összesen 800.000 forint értékű ékszereket sikerült magával vinnie. Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a más ügyben jogerős büntetését töltő férfival szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Címkék: betörés, vádemelés, ügyészség, kék hírek