A Marcali Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a többszörösen büntetett előéletű férfit, aki közel egy millió forint értékű műszaki eszközöket tulajdonított el.

A vád szerint a harmincas éveiben járó terhelt – aki 2021-ben szabadult legutóbbi büntetéséből – 2023 augusztusában egy Pusztakovácsiban lévő külterületi ingatlan kerítésén lopási szándékkal átmászott, majd a kerítéstől nagyobb távolságra lévő ingatlanba is bement.

a felhasznált képet a marcali rendőrök készítették a lopás helyszínén
a felhasznált képet a marcali rendőrök készítették a lopás helyszínén

A férfi a félreeső helyen lévő raktárban számos, könnyen értékesíthető szerszámgépet – motorfűrészeket, bozótvágót, fúrógépet, flexet – talált, amiket két fordulóval hordott el a helyszínről.

A terhelt a közel egy millió forint értékű műszaki cikkeken és egyéb használati tárgyakon gyorsan túl adott, így 221.000 forint értékű lopott eszközöket sikerült felkutatnia a rendőröknek.

Az ügyészségi indítvánnyal egyezően a Marcali Járásbíróság a többszörös visszaeső tettest egy év tíz hónap börtönbüntetésre és két év közügyektől eltiltásra ítélte.

Címkék: szerszámgép, Pusztakovácsi, motorfűrész, visszaeső, lop, tolvaj, kék hírek