Két somogyi tűzoltót követendő példaként állította a hivatásos katasztrófavédelmi szervek személyi állománya elé dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője hősies helytállásáért, bátor magatartásáért adott át elismerést ma az arra érdemeseknek.

Augusztus 1-jén Hatler Rudolf tűzoltó őrmester, a kaposvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója szabadnapját töltötte otthonában, amikor észrevette, hogy az egyik szomszédos házból füst száll fel. A helyszínre érve látta, hogy ég a tetőszerkezet. Kivezette az épületből a zavarodott tulajdonost, átadta őt a helyszínre érkező rendőrjárőrnek, majd visszament, és a tűz által veszélyeztetett házból kivitt két propánbutángáz-palackot. A BM OKF vezetője hősies helytállásáért elismerésben részesítette a kaposvári tűzoltót.

Augusztus 5-én Váradi Viktor tűzoltó törzsőrmester, a marcali hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója is éppen szabadnapját töltötte. Az M7-es autópályán közlekedve észlelte, hogy az előtte haladó, veszélyes anyagot szállító nyerges vontató pótkocsijának jobb hátsó kereke előbb füstöl, majd lángol. Saját, illetve a tehergépkocsi tűzoltó készülékével eloltotta a tüzet, megakadályozva ezzel a nagyobb kár bekövetkezését. A helyszínről pontos jelzést adva riasztotta a hivatásos egységeket. Hősies helytállásáért a főigazgató elismerésben részesítette a törzsőrmestert.

Címkék: szabadnap, elismer, segít, hős, tűzoltó, kék hírek