A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival és fiatalkorú társával szemben, akik karókkal álltak bosszút egyikük dacos feleségének családtagjain. 

A vád szerint a húszas éveiben járó férfi és a tizenhét éves fiú 2023 januárjában együtt italoztak egy Nagyatádhoz közeli községben, amikor az idősebb férfi telefonon arra kérte a feleségét, hogy menjen haza. Mivel az asszony ennek - arra hivatkozva, hogy a vádlott már délelőtt is bántalmazta, ezért az éjszakát a nagyapja házában fogja tölteni - nem tett eleget, a vádlottak egyméteres akácfakarókat vettek magukhoz, majd ahhoz a házhoz mentek, amelyben feltételezésük szerint a nő is tartózkodott. 

A vádlottak ezt követően botokkal ütötték a kerítést, és kiabálva követelték az ott lakóktól, hogy küldjék ki az idősebb férfi feleségét. Erre tekintettel nő nagyapja és az otthon tartózkodó rokonok is kijöttek a házból, majd közölték a vádlottakkal, hogy az asszony nincs náluk. Mivel a vádlottak ezt nem hitték el, tovább ütötték a kerítést és annak kapuját addig, amíg az kinyílt. Ekkor az idősebb férfi bement az udvarra, majd a nála lévő bottal - miközben a többi családtag bemenekült a házba - a feleségének a teraszon tartózkodó nagyapját két alkalommal megütötte, amelytől a sértett orra eltörött. A nagyatádi rendőrök ezután rövid időn belül őrizetbe vették az idősebb vádlottat, akivel szemben az ügyészség indítványára a bíróság távoltartást rendelt el. 

a fényképet a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette, azon a vádlottak által megtámadott ház látható
a fényképet a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette, azon a vádlottak által megtámadott ház látható

A Nagyatádi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is távoltartás hatálya alatt álló idősebb férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, míg a garázdaság vétségével vádolt fiatalkorú fiúval szemben próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt. 

Címkék: karó, nagyapa, feleség, távoltartás, férj, ital, megver, garázda, kék hírek