Napjainkban egyre több olyan súlyos kimenetelű közlekedési baleset történik az utakon, mely a járművezető gondatlanságára, illetve a figyelmet elvonó valamilyen aktív cselekvésre vezethető vissza. Ezeket a jogsértéseket a közutak „csendes gyilkosainak” nevezik. Ebbe a körbe nem csak a vezetés közbeni kézben tartott mobiltelefon használata tartozik, hanem a GPS, a rádió, a hifi készülék kezelése, valamilyen kezelőszerv (légkondicionáló, fűtés, stb.) beállítása, az étkezés, a sminkelés, a szelfizés, illetve más hasonló tevékenység. Érdemes megjegyezni minden járművezetőnek, hogy ha néhány másodpercre bármivel elvonják a figyelmüket az útról, az ugyanolyan, mintha vakon vezetnének egy futballpályányi hosszúságú útszakaszon.

Hasonlóképpen történt ez 2023. szeptember 6-án 10 óra 35 perckor Sántos belterületén is. A 73 éves pécsi sofőr vezetés közben a GPS készülékén az úticélját próbálta beállítani, amikor lehaladt az útpadkára, nekiütközött két villanyoszlopnak és egy hídfőnek, majd felborult. A baleset során az asszony megsérült, a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.


a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételeia Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételeia Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételeia Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételeia Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételeia Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételeia Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételeia Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételei
a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság ezúton hívja fel a figyelmet arra, hogy a vezetés közbeni figyelmetlenség komoly közlekedésbiztonsági kockázat, hiszen nagyon könnyen balesethez vezethet, ha csak 2 másodpercre nem az útra tekintünk!

Címkék: Sántos, GPS, idős, tragédia, sofőr, baleset, kék hírek