A Fonyódi Járási Ügyészség lopás vétségének kísérlete miatt gyorsított eljárásban, őrizetbe vétele alatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó kecskeméti férfival szemben, akit a kamrában ért tetten a sértett.  

A vádirat lényege szerint a férfi munkavállalás céljából érkezett Balatonlellére, ahol a műszak végeztével italozni kezdett. Az ittas állapotba került vádlott az éjszaka folyamán megéhezett, ezért elhatározta, hogy betör az egyik ingatlanba élelmet szerezni.

A férfi ki is nézett magának egy lakóházat, aminek az udvar felőli bejárati ajtaján található, 21 cm x 90 cm méretű ablakot benyomva bemászott a kamraként is használt kazánházba, ahol a sértett élelmiszert is tárolt, majd az ablakon elkezdett különböző élelmiszereket kidobálni azzal a céllal, hogy azokat ellopja.

a fénykép a helyszíni szemle során készült a vádlott által a bejutáshoz használt ablakról
a fénykép a helyszíni szemle során készült a vádlott által a bejutáshoz használt ablakról

A vádlott által keltett zajra azonban felébredt az idős sértett, aki először azt hitte, hogy a kutyája akar kimenni az udvarra, de amikor a rájött, hogy a nesz a kazánházból jön, benyitott oda. Az idős asszony nem ijedt meg a betörő láttán, hanem gyorsan kulcsra zárta a kazánház ajtaját, felébresztette a férjét, és hívta a rendőrséget.

A vádlott olyannyira meglepődött a sértett határozottságán, hogy a személyes dolgait tartalmazó hátizsákját, és ez ellopni szándékozott élelmiszereket hátrahagyva, a bejutáshoz használt ablakon keresztül elmenekült a helyszínről, azonban a fonyódi nyomozók a hátrahagyott dolgai alapján rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették.

Az ügyészség az őrizetben lévő férfit 72 órán belül a Fonyódi Járásbíróság elé állította. A bíróság a tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, akit 8 nap elzárásra ítélt.

Címkék: csapda, kazánház, tolvaj, menekül, élelmiszer, betör, lop, Balaton, kék hírek