A Fonyódi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki két emberre rátámadt, majd az autójukat is meg akarta rongálni. 

A vád szerint a húszas éveiben járó férfi 2023 augusztusában erősen ittas állapotban egy Fonyód belvárosában található parkolóba érkezett a barátaival, majd az egyik autóhoz lépett, amelyben - mivel a sofőr még a parkolójegyet fizette - többen várakoztak. Ezt követően a vádlott az ablakon behajolva a járművezetőt kereste, és a gépjárműben ülők felszólítására sem volt hajlandó távozni. 

a fényképen a vádlott által felemelt kő látható
a fényképen a vádlott által felemelt kő látható

A vádlott ezután az autóból kiszálló, őt kérdőre vonó férfit lefejelte, az időközben visszatérő sofőrt pedig meglökte. Távozása közben a vádlott - azzal a szándékkal, hogy azt az autóra dobja - még egy követ is magához vett, végül azonban a barátai lefogták, majd a helyszínre érkező járőrök a Fonyódi Rendőrkapitányságra előállították az őrjöngő férfit. 

A Fonyódi Járásbíróság a 2023. augusztus 4. napján megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit egy évre próbára bocsátott. 

Címkék: kötekedés, őrjöng, parkoló, részeg, Balaton, kék hírek