A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó nővel szemben, aki naposlibákat tulajdonított el egy barcsi járásban található baromfitelepről.
 
A vádirat lényege szerint a nő takarítóként dolgozott egy baromfitelepen, ahová 2023 márciusában több ezer naposliba érkezett, amelyeket egy istállóban helyeztek el.

A vádlott szeretett volna könnyen pénzhez jutni, ezért amikor az istállóban tartózkodott 24 darab, összesen 76.200 forint értékű naposlibát az istállóba bemenve jogtalanul eltulajdonított úgy, hogy a szárnyasokat a nála lévő hátizsákba rakva a telephelyről kivette, majd az otthonában elrejtette. 

a fénykép a lopáshoz használt hátizsákról készült
a fénykép a lopáshoz használt hátizsákról készült

A nő a libákat az ismerősi körében szerette volna értékesíteni, azonban a gyanú gyorsan ráterelődött, és a barcsi nyomozók a 2023 áprilisának közepén tartott kutatás során a nőnél megtalálták és lefoglalták a jogtalanul eltulajdonított állatokat.

Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű nővel szemben próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt.

Címkék: hátizsák, baromfitelep, liba, csempész, tolvaj, lop, kék hírek