A Marcali Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette, és további négy vagyon elleni bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egyetlen éjszaka alatt kifosztott két autót, további kettőt megrongált, egy másikkal pedig engedély nélkül közlekedett. 

A vád szerint a negyvenes éveiben járó férfi 2023 januárjában Böhönyén egy családi ház udvarán álló kocsiból a rádiómagnót, egy pékség előtt leállított gépjárműből pedig a készpénzt és iratokat tartalmazó pénztárcát lopta el. Ugyanezen az éjszakán a vádlott két másik autót megrongált, az egyiknek betörte az ablakát, a másiknak pedig szétvágta a tetőponyváját, illetve tetőcserepekkel dobta meg a vezetőoldali ajtaját és annak ablakát. 

Alig néhány órával később a férfi egy nem messze leállított autóba is beszállt, amit az utastérben elhelyezett pótkulccsal elindított, és a tulajdonos engedélye nélkül a szomszéd községbe hajtott, végül a járművet hátrahagyva ismeretlen helyre távozott.

Ennek ellenére a marcali rendőrök hamar azonosították, és néhány napon belül elfogták a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte. 

A Marcali Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben halmazati büntetésül végrehajtandó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. 

(a felhasznált fényképeket a nyomozó hatóság készítette)

Címkék: Böhönye, lop, visszaeső, rongál, autó, kék hírek