A Siófoki Járási Ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akik egy kürtőskalácsot árusító bódé mellett vettek revansot az ismerősük sérelme miatt. 

A vád szerint a negyvenes éveiben járó férfi és a harmincas éveiben járó társa 2022 októberében egy gasztronómiai fesztiválon vettek részt Siófokon, ahol értesültek arról, hogy az egyik ismerősüket nem sokkal korábban egy másik férfi önvédelemből – amiért hosszasan gúnyolódtak azon, hogy maszkot visel, majd meg is meglökték – a nála lévő késsel megszúrta. 

A vádlottak ezért – mivel elhatározták, hogy bosszút állnak – felkutatták az ismerősüknek sérülést okozó férfit, akit ezután több alkalommal meglöktek, megütöttek és megrúgtak, majd a fiatalabb elkövető még egy cigarettacsikket is az arcához nyomott. A vádlottak bántalmazása következtében a megtámadott férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. 

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a büntetett előéletű idősebb férfival szemben végrehajtandó, míg fiatalabb társával szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.  

Címkék: vádemelés, verekedés, ügyészség, kék hírek