A Somogy Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akinek a figyelmetlensége miatt kislánya életveszélyes égési sérülést szenvedett. 

A vádirat lényege szerint a férfi 2022 novemberében a kutyái etetéséhez forralt vizet egy vödörben, amit ezután a ház nappalijában, félig a konyhaasztal alá betolva a földre tett. 

a fénykép a helyszíni szemle során készült a forró vizet tartalmazó vödör elhelyezkedéséről
a fénykép a helyszíni szemle során készült a forró vizet tartalmazó vödör elhelyezkedéséről

A vádlott ezután az asztal melletti kanapén ült, mialatt az esti fürdéshez készülő két éves kislánya a testvérével a nappaliban játszott. Ennek során a sértett és testvére az asztal mellé kerültek, ahol a gyermek a játék hevében a forró vízzel és a kutyáknak szánt étellel csaknem teli fazékba esett.

A vádlott rögtön felkapta a sértettet, akit a fürdőkádban kezdett hideg vízzel hűteni, mialatt az egyik rokona hívta a mentőket, akik a kislányt egy budapesti kórházba szállították. A sértett a testfelszínének 35 százalékára kiterjedő, másodfokú égési sérülést szenvedett, amely közvetlen életveszélyes állapotot eredményezett, de a vádlott elhárító magatartásának, és a szakszerű orvosi segítségnek köszönhetően a kiskorú sértett végül felépült a sérüléseiből.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő és megbánó férfival szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt. 

Címkék: gondatlanság, égés, forró, apa, életveszély, gyermek, kék hírek