A Kaposvári Járási Ügyészség aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal az ötvenes éveiben járó terhelttel szemben, aki összetörte élettársa értékeit, megöléssel fenyegette, továbbá az ágyra szorította.

A vádlottal szemben emberölés bűntettének kísérlete miatt 2023 májusában hirdetett ítéletet a bíróság, és bár négy év börtönbüntetést szabott ki, egyúttal határozott a közel egy éve tartó letartóztatásának megszüntetéséről is.

A vádirat lényege szerint a férfi a szabadítást követően élettársa kaposvári ingatlanába költözött. A terhelt négy nap múlva azért kezdett az éjszakai órákban veszekedni az asszonnyal, mert a sértett szóvá tette a televízió kikapcsolását. A következő napokban a veszekedés addig fajult, hogy a vádlott felborította a sértett vaskályháját, a szekrényről ledöntötte a nő egy korábban használt tévékészülékét, majd a sértett mobiltelefonját is többször a földhöz vágta.

A férfi a rongálással és a szidalmazással nem elégedett meg, hanem az asszonyt egy kábellel a kezében fenyegetni kezdte, miszerint azzal fogja megfojtani. A vádlott pár órával később úgy akarta megcsókolni a megfélemlített sértettet, hogy kezeit lefogva lenyomta az ágyra. A nő nem fogadta a terhelt közeledését, hanem szabadulni próbált, ezért a férfi közel 10 percen át az ágyra nyomva tartotta. 

A sértett bejelentése alapján a kaposvári rendőrök még aznap őrizetbe vették az agresszív férfit, akit ügyészségi indítványra a bíróság letartóztatott.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a terhelttel szemben börtönbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Címkék: fenyeget, letartóztat, élettárs, rongál, emberölés, kék hírek