A tűzesethez a nagyatádi, a barcsi, a nagykanizsai, a marcali, a kaposvári, a zalakarosi és a szigetvári hivatásos, a böhönyei önkormányzati, valamint a bolhási önkéntes tűzoltókat riasztották.

(A helyszínen az egységek egy rövid kis videót is készítettek, ami ide kattintva nézhető meg.)

Az egységek kiérkezésekor az egyik – csaknem háromezer négyzetméteres – épület már teljes terjedelmében égett és a tetőszerkezete is beomlott. A tűzoltók a vármegyei tűzoltósági főfelügyelő irányításával, több oldalról támadva a tüzet, tíz vízsugárral megfékezték a lángokat.

Az egységek munkáját egy erőgép is segítette, amellyel megbontották a tűzzel érintett épületrészt. A kilenc településről riasztott negyvenhat tűzoltónak több, mint hat óra alatt sikerült teljesen eloltani a lángokat.


a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A tűzoltók a felderítés során személyt nem találtak az épületekben. A tűzben mintegy négyszáz sertés elpusztult, további húszezret azonban sikerült megmenteni az egységeknek.

A tűz keletkezésének okát és körülményeit a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

Címkék: pusztít, állattartó, telep, Somogyszob, láng, sertés, tűz, kék hírek