A baleset adatai szerint 2023. május 27-én 12 óra 20 perc körül Somogyszentpál belterületén személyautóval közlekedett egy férfi. A sofőr úticéljához közeledve a kézifék segítségével próbált megállni, de elvesztette uralmát az autó felett, majd egy beton hídfőnek ütközött.

Az egyenruhások a helyszínen megállapították, hogy a 47 éves helyi lakos nem rendelkezik vezetői engedéllyel, a forgalomból ideiglenesen kivont autóval pedig hatósági jelzések nélkül közlekedett. A járműben utazott még a férfi élettársa, valamint két gyermeke is. A nagyobbik fiú nemrég lett két éves, ő a jobb első ülésen, a kisebbik - aki még egy éves sem múlt – hátul az élettárs ölében utazott. A kocsiban gyermekbiztonsági ülések nem voltak, és senki sem használta a biztonsági övét. A balesetben a járművezető, illetve a két kisgyermek is megsérült, a gyermekeket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A balesetvizsgálók a férfi ellen eljárást indítottak.


a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételeia Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételeia Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételeia Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételeia Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételeia Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételeia Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételei
a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A biztonsági öv használata nem az Ön döntése, hanem kötelező!

Magyarországon a biztonsági gyermekülések használatát a KRESZ 2002. január 1-jén hatályba lépett módosítása tette szintén kötelezővé. A szabály megszegése szankciót von maga után, a bírság pedig a gépjárművezetőt terheli.

A gyermekbiztonsági rendszer speciális védőeszköz, amely elsősorban közlekedési baleset esetén nyújt védelmet. Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat, a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint a segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak megfelelő használatát. Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a passzív biztonsági eszközöket nem használják!

Címkék: biztonsági öv, Somogyszentpál, sérül, baleset, kék hírek