A Kaposvári Járási Ügyészség szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó tatai nővel szemben, akit az ellene indult büntetőeljárások sem tartottak vissza további csalások elkövetésétől, mígnem Kaposváron letartóztatták. 

A vádirat lényege szerint annak ellenére, hogy a fiatal nővel szemben már folyamatban volt egy nyomozás Körmenden, az internetes csalásokat folytatva továbbra is számos sértettet ejtett tévedésbe az ország különböző pontjain. 

A vádlottnak két fő módszere volt a pénzszerzésre: egyrészről figyelte az internetes adásvételi fórumokat, ahol a sértettek által közétett árukeresésekre jelentkezett eladóként azt állítva, hogy rendelkezik a megjelölt - olykor egészen ritka - termékkel; más esetekben közösségi, illetve hirdetési oldalakon álnéven, hamis profillal hirdetett árukat, majd a vételár és a postaköltség átutalását követően a sértettek számára elérhetetlenné vált. 

A vádlott hirdetéseiben egyébként gyógyszerekre - így különösen fogamzásgátló tablettákra, terhesvitaminokra, illetve lombikprogramban használt injekciókra – specializálódott, de előfordult olyan is, hogy márkás ruhadarabokat, illetve fotótechnikai eszközöket kínált eladásra.

A vádlott a 2021 novembere és 2022 májusa között elkövetett csalássorozattal végül 41 sértettet ejtett tévedésbe, mígnem a kaposvári nyomozók azonosították és őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványára a letartóztatását is elrendelték.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló nővel szemben végrehajtandó fogházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Címkék: gyógyszer, elad, trükk, csal, internet, kék hírek