A Nagyatádi Járási Ügyészség orvvadászat bűntette és lopás vétségének kísérlete miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a hatvanas éveiben járó dél-somogyi férfival szemben, aki a lakóhelye közelében egy általa kihelyezett hurokkal ejtett el egy értékesebb vadat.  

A vádirat lényege szerint a férfi 2023 januárjában kiment a lakóhelye melletti külterületen található erdőrészletbe, ahol a vadak vonulási útvonala mellé 5 darab acélhuzalból készített hurkot helyezett ki több fára azért, hogy azzal vadakat ejtsen el.

a fényképet a Nagyatádi Rendőrkapitányság készítette a helyszíni szemle során
a fényképet a Nagyatádi Rendőrkapitányság készítette a helyszíni szemle során

A vádlott néhány nappal később ellenőrizte a hurkokat, és a patak partoldalán lévő vadváltó résznél az egyik hurokban egy akkorra már elpusztult gímszarvastehenet talált. A férfi ezután a 200 ezer forint élővad értékű állatot a magával vitt eszközökkel kizsigerelte és feldarabolta, azonban a húsok elvitelét a helyszínre kiérkező rendőrök meghiúsították.

A rendőrök a húst, a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközöket, és a többi hurkot is lefoglalták, illetőleg a húst a sértett képviselőjének kiadták. 

A Nagyatádi Járási Ügyészség ezt követően a bűncselekmények elkövetését beismerő férfit gyorsított eljárásban a Nagyatádi Járási Ügyészség állította. A bíróság a vádlottat a váddal egyezően mondta ki bűnösnek a terhére rótt bűncselekményekben, és ezért őt 1 év 8 hónap szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ügyészség az ítéletet tudomásul vette.

Címkék: hurok, orvvadász, szarvas, rapsic, vad, Somogy, kék hírek