A Kaposvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a fiatalkorú fiúval szemben, aki az egyik Somogy vármegyei gyermekotthonban a gyermekfelügyelő és egy nevelt lány sérelmére követett el bűncselekményt.

A vádiratban foglaltak szerint a vádlott 2022 novemberében az intézet folyosóján hangosan kiabált és agresszíven viselkedett, ezért oda ment hozzá a szolgálatban lévő gyermekfelügyelő nő és megkérdezte, hogy mi történt. 

A fiú azonban ahelyett, hogy a sértett kérdésére válaszolt volna, továbbra is feldúltan kiabált, trágár szavakkal illette a gyermekfelügyelőt, majd indulatában két kézzel a sértettet vállainál fogva erősen a falnak lökte.

a fényképet a nyomozó hatóság készítette a gyermekotthonban
a fényképet a nyomozó hatóság készítette a gyermekotthonban

A vádlott ezt követően kifelé indult az intézetből, amikor a bejáratnál összetalálkozott az egyik nevelt társával. A fiú a lányt sem kímélte, neki is sértő szavakat kiabált, a falnak lökte, továbbá tenyérrel arcán megütötte.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt. 

Címkék: fellök, gyermekotthon, fiatal, verekedés, kék hírek