A Siófoki Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, orvvadászat, valamint lopás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki az illegálisan tartott puskájával, engedély nélkül vadászott Kőröshegy környékén, egy alkalommal pedig az elejtett vadállatot is magával vitte. 

A vád szerint a negyvenes éveiben járó férfi 2022 nyarán plédbe és zsákba csomagolva egy lőfegyvert, a hozzá tartozó hangtompítót, illetve 32 darab lőszert talált a kőröshegyi munkahelyének közelében található folyó partján, melyet ezt követően magával vitt a lakóhelyére, bár fegyvertartási engedéllyel nem rendelkezett. 

a fényképet a nyomozó hatóság a vádlott lakóhelyén végzett kutatás során készítette
a fényképet a nyomozó hatóság a vádlott lakóhelyén végzett kutatás során készítette

A következő hónapokban a vádlott – akinek vadászengedélye sem volt – a hangtompítóval, mint tiltott vadászati eszközzel felszerelt puskával több alkalommal kiment a szomszédos erdőbe vadászni, és 2022 decemberében egy szarvasborjút is elejtett, melynek húsát elszállította. A károsult vadásztársaság feljelentése alapján azonban a siófoki nyomozók rövid időn belül azonosították és őrizetbe vették az orvvadászt, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte. 

A Siófoki Járásbíróság a 2023. február 23-án megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek az azóta is letartóztatásban lévő vádlottat, és vele szemben halmazati büntetésül 2 év, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést, illetve pénzbüntetést szabott ki. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítés végett jelentettek be fellebbezést, így a döntés még nem jogerős. 

Címkék: hangtompító, puska, Kőröshegy, lőszer, orvvadász, vad, fegyver, kék hírek