A Kaposvári Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a három férfival szemben, akik több napon keresztül visszajártak egy kaposfői házba lopni.

A letartóztatásban lévő vádlott társával 2022 novemberének elején feltört egy felújított ingatlant, amelybe a sértett család már be akart költözni, így számos értéküket a házba szállították. A férfiak az otthon belsejét nem kímélve, az épületbe a padlás felől, az álmennyezetet leszakítva jutottak be. 

A két vádlott első alkalommal 170 ezer forint értékű használati tárgyakat vitt el, majd másnap több mint 200 ezer forint értékű dolgokat lovasítottak meg. Harmadnap a vádlottakhoz csatlakozott fiatalkorú társuk is, aki figyeléssel biztosította cselekményüket. A két férfi így főzött egy kávét a sértetti ingatlanban, majd további értékeket pakoltak össze és loptak el.

A vádlottak – a bűncselekmény felfedezését és a házban okozott rongálás helyreállítását követően – még egyszer visszatértek a helyszínre, és újból a mennyezeten keresztül bejutva szerszámgépeket vittek el.

A hatóság tagjai rövid időn belül azonosították az elkövetőket és megtalálták az 500 ezer forintot meghaladó értékű, egy közeli erdős területen elrejtett tárgyak nagy részét, továbbá munkájukat az is segítette, hogy az egyik vádlott listát vezetett a lopott dolgokról.

Az ügyészség a fiatalkorú vádlottal szemben felfüggesztett, azonban társaival szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt.

Címkék: szerszám, kávé, Kaposfő, lop, betör, tolvaj, kék hírek