2023. március 2-án évértékelő összügyészi értekezlet tartottak a Somogy Vármegyei Főügyészségen dr. Lajtár István közjogi legfőbb ügyész helyettes részvételével.

Dr. Horváth Szilárd főügyész összefoglalójában elmondta, hogy a legutóbb négy éve megtartott összügyészi értekezlet óta eltelt időszak nem bővelkedett pozitív történésekben, de a kaposvári székhelyű ügyészi szervek végre elfoglalhatták a modern, Apponyi utcai székházat, viszont az ezután beköszöntő koronavírus világjárvány és az energiaárak drasztikus emelkedése a Somogy Vármegyei Főügyészség, és általában Magyarország Ügyészsége történetének egyik legnehezebb időszakát hozták el.

Azonban az egymást követő válságok okozta szakmai és munkaszervezési kihívások ellenére az ügyészség talpon maradt, a Somogy vármegyei ügyészek teljesítették alkotmányos kötelezettségüket, ráadásul úgy, hogy a szervezet működőképessége egyetlen pillanatra sem ingott meg. Sőt, ez az időszak olyan újítások megjelentését hozta magával, mint az elektronikus ügyintézést teljes egészében lehetővé tevő informatikai rendszer kiépítése, illetve az egészség megőrzésben kulcsszerepet játszó otthoni munkavégzés bevezetése. 

Dr. Jávorszki Tamás büntetőjogi és dr. Horváthné dr. Márkus Ildikó közjogi főügyészhelyettesek a szakági beszámolóikban értékelték a Somogy vármegyei ügyészségek elmúlt éves szakmai munkáját, és több tekintetben is, az országos átlagot meghaladó eredményes működésről számoltak be.

Dr. Lajtár István közjogi legfőbb ügyész helyettes örömét fejezte ki, hogy az értekezletre az ügyészség elmúlt 30 évének legjelentősebb beruházásaként megépült létesítményében került sor. Kiemelte, hogy a veszélyek korát éljük, ugyanakkor a soha nem látott kihívások ellenére a Somogy vármegyei ügyészék munkája továbbra is törvényes, magas színvonalú és időszerű maradt.

Dr. Horváth Szilárd főügyész beszámolóját azzal zárta, hogy a Somogy vármegyei ügyészségek az elmúlt időszakban bizonyították, hogy nehéz körülmények között is eredményesen, magas szakmai színvonalon tudnak működni, míg a jövőre nézve felhívta a figyelmet arra, hogy a törvényesség és időszerűség követelményeit továbbra is maradéktalanul érvényesíteni kell az ügyészi munka során.    

Címkék: főügyészség, értekezlet, Somogy, kék hírek