A Marcali Járási Ügyészség csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot három férfival szemben, akik hangoskodással és egymás meglökésével próbálták rendezni nézeteltérésüket egy Somogy vármegyei falunapon.

A vád lényege szerint a vádlottak – akik közül a két idősebb férfi volt egy társaságban, míg a fiatalabb vádlott unokatestvérével és egy másik ismerősükkel érkezett – a 2022 júniusában tartott rendezvényen találkoztak össze, amikor a fiatalabb férfi rokona a kézfogáskor véletlenül belerúgott az idősebb vádlottak földre helyezett, bontatlan sörébe.

A terheltek ekkor még nem veszekedtek, azonban amikor a kultúrház mosdói előtt ismét összetalálkoztak, a két idősebb férfi indulatosan szóvá tette, hogy mégis hogy képzeli az unokatestvér, hogy rugdossa a sörüket.

A szóváltásból kiabálás és durva lökdösődés lett, ami a művelődési ház udvarán folytatódott. Az ittas vádlottak megbotránkoztató viselkedésének a polgármester közbeavatkozása vetett véget, aki kiterelte a férfiakat a rendezvény területéről.

a képet a bűncselekmény helyszínén rögzítette a biztonsági kamera
a képet a bűncselekmény helyszínén rögzítette a biztonsági kamera

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a terheltekkel szemben közérdekű munka, valamint elzárás büntetésre tett indítványt.

Címkék: dulakodás, szóváltás, falunap, kék hírek