A Fonyódi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki barátaival ment szilveszterezni, azonban a szórakozóhely felé menet két személyt is bántalmazott.

A vád lényege szerint a vádlott és társasága ugyanazzal a vonattal érkezett Balatonlellére, mint a sértett és barátai. A fiatalok valamennyien egy diszkóba tartottak, amikor a terhelt ismerősei pirotechnikai eszközöket gyújtottak meg az utcán, amire a sértett egyik barátja megjegyezte, hogy milyen büdös.

a fotó a bűncselekmény helyszínén készült
a fotó a bűncselekmény helyszínén készült

Az ittas állapotban lévő vádlottnak nem tetszett a beszólás, ezért ököllel arcon ütötte a fiatal férfit, majd - már nagyobb erővel - szintén öklével orránál megütötte a sértettet is. A férfi a terhelt ütésétől elesett, azonban az esés következtében eltörött az egyik lábszárcsontja, így nyolc napon túl gyógyuló sérülése keletkezett.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű, beismerő vallomást tett vádlottal szemben közérdekű munka büntetést indítványozott.

Címkék: pirotechnika, törés, szilveszter, Balatonlelle, verekedés, kék hírek